دی ان ان evoq , دات نت نیوک ,dnn
پنجشنبه, 30 فروردین,1403

 استاد طاهایی در نگاه مسئولان




جناب آقای دکتر صلاحی مقدم؛ استاندار خراسان رضوی

سرکار خانم طاهایی که قریب به 53 سال از عمر پر برکت خود را صرف تعلیم دانشجویان دختر حوزه‌های علمیه به خصوص در مشهد مقدس کردند به لحاظ مراتب علمی قریب‌الاجتهاد بودند و از جمله‌ی زنان با فضیلت که مانند ایشان در کشور ما انگشت‌شمارند. تربیت صدها شاگرد‌ یکی از اقدامات برجسته‌ی خانم طاهایی بود. ایشان جزء مفاخر کشور ما به شمار می‌آمدند. در اوایل انقلاب همراه با نهضت اقدامات گسترده‌ای داشتند و در زمان دفاع مقدس ‌یکی از برجستگان ما برای تهییج ملت در دفاع به حساب می‌آمدند. کارهای ایشان برای همیشه ماندگار است. از آشنایی من با ایشان از همان روزهای اولی بود که به عنوان استاندار خراسان رضوی انتخاب شده بودم. ایشان زحمت کشیدند، لطف کردند و به دیدن من آمدند و صحبت‌های مفصلی در زمینه‌ی گسترش فرهنگ بانوان با هم داشتیم و درخواست کردند من از حوزه‌ی علمیه‌ی بانوان بازدید کنم که متأسفانه این فرصت فراهم نشد من ایشان را به شورای فرهنگ عمومی استان دعوت کردم و آن‌جا مباحث بسیار جدی را ایشان مطرح می‌فرمودند. نقش برجسته‌ی این خانم مجتهده در پیام‌های ما به خوبی نمایان بود. روز ارتحال ایشان و مراسم تشییع جنازه‌شان واقعاً‌ یکی از بی نظیرترین تشییع‌ها در مشهد مقدس بود.
حجه الاسلام و المسلمین آقای محمد سیدآبادی؛ مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی
من از سال 1350آشنایی دورادور با فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی خانم طاهایی داشتم. از سال1359 به بعد به دلیل شرایط فعالیت‌های تبلیغی خاص که برای بنده پیش آمد با ایشان ارتباط نزدیک‌تری پیدا کردم. پیش از انقلاب فعالیت‌هایشان در زمینه‌های فرهنگی و تبلیغی، جلسات سخنرانی، ارتباط با مجموعه‌های خاص بانوان و هم چنین فعالیت‌های سیاسی خلاصه می‌شود؛ اما بعد از انقلاب با رویکرد خاص که در مسایل فرهنگی و تبلیغی در جامعه‌ی بانوان پیش آمد فعالیت‌هایشان بیشتر بُعد آموزشی و تربیت نیرو پیدا کرد. به همین جهت جزء اولین کسانی بودند که به تأسیس مراکز آموزشی خواهران پرداختند. مراکز آموزشی ابتدایی تا متوسطه برای دختران و مدارس علمیه در شهرستان‌های استان و سایر استان‌ها از این دسته است.

خانم طاهایی‌ یکی از زنان ممتاز و استثنایی در قشر بانوان بودند. اخلاق و معنویت ایشان از برجستگی خاصی برخوردار بود که ریشه در شرایط خانوادگی‌شان داشت. جامعیت علمی، انگیزه بالا، نشاط فراوان، پی‌گیری، ارتباط و معاشرت بسیار خوب از ویژگی‌های بارز ایشان بود به همین دلیل توانستند به عنوان‌ یک شخصیت محوری نیروهای زیادی را سازمان‌دهی و جذب و تربیت کنند. نکته‌ی سوم به روز بودن ایشان همگام با زمان بود.

حجه‌الاسلام و المسلمین آقای راشد‌ی يزدی

این بانوی مخدره از لحاظ خانوادگی در‌ یک خانواده‌ی دینی و فرهنگی پرورش‌ یافته بود. پدر بزرگوارشان آقای سید عبدالله خاموشی از معاریف تجار تهران و از متقیان بازار بودند نمونه‌ای از فرزندان ایشان همین بی‌بی مخدره‌ی محترمه است؛ مادر ایشان حاجیه شوکت ترخانی است که خواهر آیت‌الله آقا میرزا جواد آقای تهرانی بودند. وقتی اصالت باشد این‌ها هم محصولش است. ایشان با این که سنش بالا بود همیشه مثل ‌یک جوان شاداب بود و سِرّش هم این بود که اخلاص داشت زیرا کار اگر برای خدا باشد انسان هیچ وقت خسته نمی‌شود. کسانی که برای خدا کار می‌کنند آدم همیشه می‌بیند که خدا هم برای آن‌ها کار می‌کند که تا زنده هستند خدا رضایت آن‌ها را جلب می‌کند. روزی آمدم به ایشان تبریک گفتم، زیرا در بسیاری از کشورها آثار زحمات ایشان را دیدم، در چین و مالزی که کار تبلیغ به دلیل شرایط فرهنگی بسیار سخت است مشاهده کردم که چه طور شاگردان ایشان برای اسلام زحمت می‌کشند. اگر شما به اسناد ساواک راه پیدا کنید؛ مکتب نرجس(علیهاالسلام) از مراکز قابل توجه آن‌ها بوده که می‌خواستند بکوبندش اما حریف نشدند. چند بار هم هجوم آوردند و ایشان از این جهت زجر کشید و مقاومت کرد. خانم‌های جامعه‌ی ما نگویند نمی‌شود توی چادر کار کنیم ایشان کار کردند در آن حجاب و چادر و حریم؛ نمونه‌ای بودند؛ کدام زنست که در عرصه‌ی اجتماعی مثل ایشان کار کرده باشد. ذکر خیرش تا قیامت باقی باد.

جناب آقای حسن موحدیان فرماندار شهرستان مشهد

سرکار خانم طاهایی از چهره‌هایی بودند که از سال 1345شروع به کار کردند، که دقیقاً 2 سه سال پس از اتفاقات سال 1342بود در این زمان به این نتیجه رسیدند که باید‌ یک سری کارهای تشکیلاتی و ساختاری در راستای ارتقاء باورهای دینی و تفکر مردم انجام دهند. من خودم بازدیدی از مکتب نرجس(س) داشتم به عینه می‌دیدم که رابطه‌ی دانش آموزان و دانشجویان با ایشان یک رابطه‌ی صرفاً استادی و شاگردی نیست. ارتباطی ماوراء این‌هاست؛ دانش‌جویان خارجی هم همین وابستگی را داشتند و این بر اثر عدم تکلف و تواضع ایشان بود. در مسایل اجتماعی و سیاسی کاملاً درگیر بوده و بی‌تفاوت نبودند و تلاش بسیار زیادی داشتند. مکتب نرجس(س) پایگاهی بود برای مسایل سیاسی حول محوریت این بانوی بزرگوار. سخت کوشی ایشان در شورای فرهنگ عمومی که ایشان عضو بودند و حتی تا همین اواخر زندگی نیز که نقاهت داشتند می‌آمدند و در مباحث صحبت می‌کردند، نظر می‌دادند؛ ایشان بسیار سخت کوش بودند و از عمر شریفشان به درستی استفاده کردند و برکاتش هم همین است، دانش‌جویانی که در مکتب نرجس(س) تربیت می‌شوند و دست پرورده‌ی خود ایشان هستند. شهر ما، کشور ما و حتی می‌شود گفت مسلمانان جهان ‌یک زن نیکوکار و پر تلاش و خستگی‌ناپذیر را متأسفانه از دست داد. ایشان به زمان و مکان آگاهی خاصی داشتند و توجه داشتند که اگر می‌خواهد کاری بشود در زمان و مکان بدون توجه به شرایط کاری نکند.




تعداد امتیازات: (0) Article Rating
تعداد مشاهده خبر: (5009)

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

نام

ایمیل

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: