دی ان ان evoq , دات نت نیوک ,dnn
چهارشنبه, 12 اردیبهشت,1403


زنـدگیــــنامـه

 فصل پنجم: جلوه هایی از نهضت علمی، فرهنگی استاد




به طور کلی برای تبیین جایگاه اندیشه های ایشان می توان گفت ستون فقرات نظام فکری استاد طاهایی را قرآن و احادیث معصومین صلوات الله علیهم اجمعین تشکیل می داد و به یقین بینش و بصیرت ایشان معلول همین اندیشه قرآنی است. استاد طی نیم قرن فعالیت فرهنگی هماره در این دغدغه بوده اند که کجا دردی هست و کجا نیاز به درمان دارد و در کار دین و دینداری چه توصیه ای باید کرد؛ به بیان دیگر در باب آسیب شناسی دینداری، یعنی شناخت آفات و موانعی که مانع دینداری مردم می شود کارشناسی نموده، مباحثی را ارائه می دادند و همچنین در جهت آسیب شناسی دینی، یعنی در جهت شناخت آفاتی که به اصل دین لطمه می زند به طرح مباحث می پرداختند. در تمام این سال ها استاد طاهایی با درایت و نکته سنجی و انتخاب دقیق، مطالب علمی مورد نیاز جامعه را بیان کرده و در ضمن آن راهکارهای علمی را ارائه نموده اند، نگاهی گذرا به سلسله درس های ایشان گواهی روشن بر این مدعاست.

فعالیت های فرهنگی استاد از سال 1335 و در مشهد مقدس آغاز شد. شرایط فرهنگی بانوان آن دوره بسیار سخت و به طور یقین تشکیل کلاس های معارف اسلامی و تدریس علوم دینی توسط یک خانم برای خیلی از افراد غیر قابل هضم بود. متحجران و کسانی که نگاه روشنی به جایگاه زن در اسلام نداشتند موانعی بر سر راه ایجاد می نمودند. اما به یاری حق بانوان مشتاق و علاقه مند گرد شمع وجود ایشان حلقه زده و جمعیت کثیری برای یادگیری علوم اسلامی در مجالس درس ایشان گرد می آمدند. به طوری که منزل گنجایش خواهران را نداشت. با تشویق و پشتیبانی مرحوم آیت الله العظمی میلانی و همت یکی از خیرین [مرحوم آقای ناصری] و اهدای زمین در سال 1345 ساختمانی جهت تدریس به نام مکتب نرجس بنا و هنوز کار ساختمان به پایان نرسیده بود که کلاسهای درس به آنجا منتقل گردید.

لازم به ذکر است مکتب نرجس هنگامی شروع به کار کرد که در کل کشور هیچ حوزه ای برای تحصیل علوم دینی خواهران وجود نداشت.

جذب 300 نفر از خواهران علاقه مند که بخش عظمیی از آنان را دانش آموزان و دانشجویان و به طور کلی قشر جوان تشکیل می دادند، بسیار عجیب به نظر می رسید و برگزاری جلسات مستمر پرسش و پاسخ ویژه دانشجویان نیز با شور و هیجان و استقبال فراوان روبرو بود.

قلم در بیان خدمات و فعالیتهای فرهنگی استاد در طی نیم قرن به راستی ناتوان است. در این راستا برخی از تقدیرهای به عمل آمده از استاد به شرح ذیل می باشد:

الف) خادم فرهنگ: در تاریخ 28 اردیبهشت سال 1382 مراسم تقدیر از خادمان نمونه فرهنگ عمومی با عنوان نیک نامان جاوید در تهران برگزار شد. در این مراسم از استاد معظمه به عنوان خادم نمونه فرهنگ عمومی تقدیر به عمل آمد.

ب) خادم قرآن: در تاریخ آبان 1383 در دوازدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم مراسم تقدیر و تشکر از خدمت گزاران قرآن کریم برگزار گردید. در این مراسم استاد فاطمه سید خاموشی (طاهایی) به عنوان خادم قرآن معرفی و به جهت نشر و ترویج فرهنگ قرآنی از خدمات ایشان قدردانی شد؛ سپس رئیس جمهوری وقت هدایا و لوح تقدیری را به عنوان یاد بود به استاد اهدا نمود.

 

 




تعداد امتیازات: (0) Article Rating
تعداد مشاهده خبر: (5995)

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

نام

ایمیل

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: