دی ان ان evoq , دات نت نیوک ,dnn
جمعه, 21 اردیبهشت,1403


درســهای اســـتاد

درس اول: انسان و دو بعد وجودي او، روح و جسم
درس دوّم: قلـب
درس سوم: عقل
درس چهارم: نفس و عقل
درس پنجم: سعادت واقعی
درس ششم: اخلاق فردی و اجتماعی
درس هفتم: راه درمان رذائل اخلاقی
درس هشتم: مقیاس سنجش نیک و بد اخلاقی
درس نهم: اصلاح گفتار
درس دهم: مطابقت گفتار با رفتار
درس یازدهم: دروغ
درس دوازدهم: راه درمان دروغ
درس سیزدهم: سوء ظن و بدگمانی
درس چهاردهم: سرچشمه های بدگمانی
درس پانزدهم: تجسس و غیبت
درس شانزدهم: مهمترین انگیزه های غیبت
بيانات استاد ارجمند خانم طاهائي به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام
درس هفدهم: خطرات غيبت
درس هجدهم :موارد استثنايي غيبت
درس نوزدهم: حيات اجتماعي
درس بيستم:حيات جامعه
درس بیست و یکم: اسلام و پيوند اجتماعي
درس بيست و دوم: راه ايجاد وحدت فکري
درس بيست وسوم: رشد اخلاقي مهم ترين اصل وحدت
درس بیست چهارم: ویژگی های عبادالرحمان
درس بیست و پنجم: شرحی بر صلوات شعبانیه
درس بیست و ششم: جهان پس از ظهور حضرت مهدی (عج)
درس بیست هفتم: جریان حق و باطل (1)
درس بیست و هشتم : نيم نگاهي به سخنان استاد طاهايي در شب­هاي قدر
درس بیست و نهم: عروج نفس
درس سی ام: آزموني ده‌گانه براي دانايان
درس سی و یکم: اعتدال در مصرف
درس سی و دوم: پندهاي امام عسكري (‏عليه‏السّلام) به شيعيان
درس سی و سوم: به یاد خطیب توانا
درس سی و چهارم: تأثیر نظارت الهی در اصلاح عمل
درس سی و پنجم: جوان، ارزش‌ها و اجتماع
درس سی و ششم: حج و مدیریت اقتصادی
درس سی و هفتم: نگاهی به ابعاد وجودی حضرت زینب کبری (علیهاالسّلام)
درس سی و هشتم: یاد خدا؛ پرورش و آموزش
درس سی و نهم: فرمان صبر به پيامبر اسلام در قرآن
درس چهلم: شکوفایی کمالات انساني
درس چهل و یکم: شرایط مبلّغ و تبلیغ از دیدگاه استاد طاهایی
درس چهل و دوم: پیوند ایمان و علم
درس چهل و سوم: تفسیر فرازهایی از صلوات شعبانیه
درس چهل و چهارم: شخصیت حضرت زهرا(سلام الله علیها)
درس چهل و پنج: اهمیت رای دادن در انتخابات
درس چهل و ششم: اهمیت شب قدر
درس چهل و هفتم: نکته ای ناب از زیارت رجبیه
درس چهل و هشتم: سخن گفتن با امام زمان
درس چهل و نهم: اهمیت انتخاب اصلح
هرفرد با ایمانی دوست دارد بداند چگونه بسوی خدابرود. چگونه حرکت کرده و از چه راهی برود. این سفر به چه زاد و توشه ای نیاز دارد. راهنما در این سفر کیست؟ مرکبهای سفر مختلفند. سفری که انسان می رود گاهی با مرکبهای تندرو  و گاهی بامرکبهای کندتر است. سفرهائی که ما در دنیا می کنیم همه سفرهای جسمانی است. آیا هیچ فکر کرده ایم ما بیش از سفر جسمانی به سفر روحانی نیاز مندیم؟ آیا روح ما هیچ حرکت و صعودی داشته است؟ چقدر پیش رفته و تا چه اندازه بالا رفته و ترقی کرده ایم؟ چقدر راه کمال را طی کرده ایم؟ مسیر&...    ادامه »
در درس گذشته گفته شد: مرابطه حساس ترین مسیر سالکان الی الله است.  معنای لغوی مرابطه: به یک دیگر پیوستن است. معنای اصطلاحی مرابطه: دراصطلاح اهل سلوک به خود پیوستن است؛ یعنی مراقب خود بودن و پیوسته نگران حالات واحوالات خود بودن. بعضیها همیشه دغدغه جسمانی دارند، امروز این عضو از بدنم درد گرفته، حتما باید دکتر برم چکاپ کنم و... این حالت بسیار بدی است که انسان پیوسته به حالات جسمانی و اعضای فیزیکی فکرکند و تلقین به این که این و آن کسالت را دارم، خود این حالت کسالت می آورد. مثلا اگر ضربان...    ادامه »
اولیای گرامی اسلام پیوسته پیروان خود را به محاسن و مکارم اخلاق دعوت کردند و هر دو قسمت را به موازات یکدیگر خاطر نشان می ساختند و درخلال سخنان خود به آنان می فهماندند که تآثیر مکارم اخلاق بر تامین رستگاری و سعادت بشر به مراتب بیشتر از محاسن اخلاق است.(مکارم اخلاق بستگی به سازندگی باطن دارد.) حضرت رضا (صلوات الله علیه) می فرمایند: "عقل شخص مسلمان کامل نمی شود تا این که ده خصلت در او باشد: 1- "الخیر منه مامول" این شخص عاقل مسلمان صفتی دارد که همه امید خیر از او دارند. اگر سخن می گوید سخن خوب بگو...    ادامه »
حضرت رضا صلوات الله علیه می فرمایند:  "عقل شخص مسلمان کامل نمی شود تا این که ده خصلت در او باشد: 1- الخیر منه مامول 2- و الشر منه مامون 3- یستکثر قلیل الخیر من غیره 4- و یستقل کثیر الخیر من نفسه.؛ اماخودش هرچقدرکار خوب انجام بدهد کم می داند." هرچقدر کار خیر،خدمتی انجام بدهد می گوید کاری نکردم،  چیزی ندارم، به کسی خوبی نکردم.  آیا ما این چنین هستیم عزیزان! یا این که اگر خدمت کوچکی،نیکی با دست یا زبان یا قدممان به کسی بکنیم تاعمرداریم انتظار تواضع و احترام از او داریم! نه تنها...    ادامه »
 حضرت رضا(صلوات الله علیه) می فرمایند: " عقل شخص مسلمان کامل نمیشود تا اینکه ده خصلت دراو باشد. 1- الخیر منه مامول 2- و الشر منه مامون 3- یستکثرقلیل الخیرمن غیره 4- و یستقل کثیرالخیرمن نفسه 5- لایسآم من طلب الحوائج الیه  6- ولایمل من طلب العلم طول دهره" 7- "الفقر فی الله احب الیه من الغنی؛ فقر در راه خدا برای او دوست تر است ازثروت."  یعنی برای خدا صبرکند قناعت کند ولو اینکه به ثروت وغنای زیاد نرسد. فقر فی الله برای او دوست تراست از ثروتی که از حرام بدست آمده باشد یا ثروتی...    ادامه »
مرابطه حساس ترین مسیر سالکان الی الله است.  مرابطه چهارمرحله دارد: 1- مشارطت یامعاهده 2- مراقبت 3- محاسبت 4- معاتبت. مرحله اول مشارطت است که آنرا معاهده هم می گویند. یعنی شرط کردن، عهدکردن بهترین ساعات برای مشارطت  صبحگاه بعد از نماز است.  ازشماعزیزان تقاضا می کنم ان شاءالله که سحربیدارمی شوید، وضو گرفتید، بسم الله الرحمن الرحیم گفتید و به نماز ایستادید. در آن خلوت شب و سحر، آنجا که انوار الهی و نعمتهای پروردگار در آن ساعت ریزان است و فضل الهی در آن ساعت  متوجه بندگان است....    ادامه »
"استعداد انسان شدن در فرد فرد ما هست. نوجوان خیلی سریعتر، جوان، سریعتر و بزرگسال و پیر کندتر؛ ولی استعداد انسان شدن در وجود ما هست.  زیر بال و پر قرآن و پیغمبر(ص) خودمان را قرار بدهیم تا وقتی انسان بشویم، یعنی تربیت بشویم."
صفحه 14 از 42ابتدا   قبلی   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  بعدی   انتها