تاریخ ارسال خبر: 15 فروردین 1403 |
4: نماز وادارکننده به خیرات و تمام خوبیهاست و بازدارنده ازکجی ها و نادرستیهاست.
قرآن می فرماید: «اِنّ الصلوة تنهی عن الفحشاء و المنکر و لذکرالله اکبر» (سوره عنکبوت، آیه ۴۵).
نمازانسان را از هر زشتی پاک می کند و ذکر بزرگ پروردگار است. نمازگزار وقتی به نماز می ایستد تمام اعضا و جوارح او ازبدیها جدا شده و همه اعضا به طرف خدا توجه پیدا کرده و همین طور که خود راپاک می کند نماز در زندگی او وجود خارجی پیدا می کند و تنهی عن الفحشاء و المنکر می شود.
نمازگزار سعی می کند جامعه ای را که درآن زندگی میکند به سوی نماز سوق دهد. اگرمی خواهید بدانید نماز شما چقدر قبول است بدانید بعد هر نماز نسبت به گناه چقدر بی میل شدید همان مقدارنماز شما قبول شده. این چه نمازیست که می خوانیم و بعد نماز همان که بودیم هستیم! این چه نمازی است که تنهی عن الفحشاء نشده!
سعی کنیم هرمرتبه که نماز می خوانیم تا نماز دیگر خود راحفظ کنیم.
خوشاآنان که الله یارشان بی.
بحمد وقل هوالله کارشان بی.
خوشا آنان که دائم درنمازند.
بهشت جاودان مآوایشان بی.
(شعر از باباطاهر)
یعنی بین دو نماز بهتراز قبل نماز باشد. در مقابل پروردگار ایستاده گفته «ایاک نعبد و ایاک نستعین» اگرقبل نماز غیبت می کرده بعد نکند، بگوید من نماز خواندم مرا وادار به غیبت نکنید.
اینگونه نماز در زندگی او وجود خارجی پیدا کند. مانماز خوان هستیم اما اگر به عنوان ورد و ذکر باشد هیچ تاثیری نداشته.
پیامبر (صلوات الله علیه) می فرمایند:
« روزقیامت که هیچ سایه ای جز سایه عرش پروردگار نیست، هفت دسته زیر سایه عرش خدا جا دارند. یک دسته کسانی هستند که وقتی از مسجد خارج می شوند تا نماز بعدی دلشان به یاد خداست.» (بحار الانوار،ج۷۱ ،ص۳۵۳) خانم در منزل مشغول کار است به یاد خداست مثل اینکه در محراب است. کارمند دراداره اگردلش به یاد خدا باشد آیا کم کاری می کند؟آیا رشوه میگیرد؟ آیا کار را عقب می اندازد؟ معلم سر کلاس این چنین . محراب یعنی محل حرب،جنگ و جدال با خواهشهای نفسانی...
(۱۳۷۱/۱۲/۸)