دی ان ان evoq , دات نت نیوک ,dnn
پنجشنبه, 14 فروردین,1404


درســهای اســـتاد

درس اول: انسان و دو بعد وجودي او، روح و جسم
درس دوّم: قلـب
درس سوم: عقل
درس چهارم: نفس و عقل
درس پنجم: سعادت واقعی
درس ششم: اخلاق فردی و اجتماعی
درس هفتم: راه درمان رذائل اخلاقی
درس هشتم: مقیاس سنجش نیک و بد اخلاقی
درس نهم: اصلاح گفتار
درس دهم: مطابقت گفتار با رفتار
درس یازدهم: دروغ
درس دوازدهم: راه درمان دروغ
درس سیزدهم: سوء ظن و بدگمانی
درس چهاردهم: سرچشمه های بدگمانی
درس پانزدهم: تجسس و غیبت
درس شانزدهم: مهمترین انگیزه های غیبت
بيانات استاد ارجمند خانم طاهائي به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام
درس هفدهم: خطرات غيبت
درس هجدهم :موارد استثنايي غيبت
درس نوزدهم: حيات اجتماعي
درس بيستم:حيات جامعه
درس بیست و یکم: اسلام و پيوند اجتماعي
درس بيست و دوم: راه ايجاد وحدت فکري
درس بيست وسوم: رشد اخلاقي مهم ترين اصل وحدت
درس بیست چهارم: ویژگی های عبادالرحمان
درس بیست و پنجم: شرحی بر صلوات شعبانیه
درس بیست و ششم: جهان پس از ظهور حضرت مهدی (عج)
درس بیست هفتم: جریان حق و باطل (1)
درس بیست و هشتم : نيم نگاهي به سخنان استاد طاهايي در شب­هاي قدر
درس بیست و نهم: عروج نفس
درس سی ام: آزموني ده‌گانه براي دانايان
درس سی و یکم: اعتدال در مصرف
درس سی و دوم: پندهاي امام عسكري (‏عليه‏السّلام) به شيعيان
درس سی و سوم: به یاد خطیب توانا
درس سی و چهارم: تأثیر نظارت الهی در اصلاح عمل
درس سی و پنجم: جوان، ارزش‌ها و اجتماع
درس سی و ششم: حج و مدیریت اقتصادی
درس سی و هفتم: نگاهی به ابعاد وجودی حضرت زینب کبری (علیهاالسّلام)
درس سی و هشتم: یاد خدا؛ پرورش و آموزش
درس سی و نهم: فرمان صبر به پيامبر اسلام در قرآن
درس چهلم: شکوفایی کمالات انساني
درس چهل و یکم: شرایط مبلّغ و تبلیغ از دیدگاه استاد طاهایی
درس چهل و دوم: پیوند ایمان و علم
درس چهل و سوم: تفسیر فرازهایی از صلوات شعبانیه
درس چهل و چهارم: شخصیت حضرت زهرا(سلام الله علیها)
درس چهل و پنج: اهمیت رای دادن در انتخابات
درس چهل و ششم: اهمیت شب قدر
درس چهل و هفتم: نکته ای ناب از زیارت رجبیه
درس چهل و هشتم: سخن گفتن با امام زمان
درس چهل و نهم: اهمیت انتخاب اصلح
این جمله امام سجاد (علیه السلام) را دقت کنید می فرمایند:  {اِعلَمْ رحمك الله..} بايد بداني تا وقتي كه وظيفه ات را انجام بدهي. بعد حضرت دعا مي كنند: خدا تو را مورد رحمت قرار بدهد.  درسی که از این جمله می گیریم، یعنی اگر میخواهید امر به معروف و یا نهی ازمنکر کنید یا کسی را به راه راست هدایت کنید با زبان لیّن. آیه قرآن هم به همین اشاره فرموده. «فبما رحمة من الله لنت لهم؛ به سبب آنچه که خدا به تو رحم و عنایت کرده تو ای پیغمبر(ص) نرم خو شدی.» (سوره آل عمران، آیه ۱۵۹) &nbs...    ادامه »
...بزرگترین حقوقی که خداوند برتو واجب کرده حقی است که نسبت به ذات مقدس خود بر تو واجب کرده که اساس همه حقوق است و تمام حقوق از آن نشأت می گیرد. حق خدا چیست؟ 1- فامّا حق الله الاکبر؛ فانک تعبد و لاتشرک به شیآ... اما حق بزرگی که به گردن توست حق خداست. حق خدا به گردن تو این است که تو خدا را پرستش و عبادت کنی.  (عزیزان! هرجاگفته شد عبادت یعنی اطاعت. عبادت واقعی اطاعت خدا در همه زمینه هاست. سرپیچی از اطاعت خلاف، و بندگی شیطان، پدر، مادر، همسر و... است.) و برای خدا شریک قائل نشوی.  حال ا...    ادامه »
حق خویش. «و اماحق نفسک علیک فان تستوفیها فی طاعة الله؛.....» اما حق خویشتن خویش، یعنی حق خودت آن است که ازتمام قوا و نیروی خدادادیت استفاده کنی و خودت را در مسیر طاعت خداوند قرار دهی‌. پس ادا نمائی حق زبانت را. و حق گوش و چشمت را و حق دست و پایت را و حق شکم و عورت را و در ادای این حقوق ازخدا کمک بخواهی و به او اتکا کنی. انسان باید توجه داشته باشد که اعضاء و جوارح و قوای باطنی او نعمت هائی هستند که خداوند عنایت کرده و وظیفه آن نعمت را هم برای ما تعیین کرده‌. وظیفه چشم را ...    ادامه »
حق زبان. «و اما حق اللسان اکرامه عن الخنی‌...» ... به راستی زبان گواه و دلیل برخردمندی انسان به شمار می آید. هرچه انسان عاقل تر، خردمندتر، باسوادتر باشد بهتر حرف می زند. مواظب باشیم.  آراستگی خردمند به زیور عقل و خرد او به زبان آوردن اوست و به حسن نیت او بستگی دارد. ولاقوة الا بالله العلی العظیم. سعدی می گوید: تا مرد سخن نگفته باشد  عیب وهنرش نهفته باشد. کم گوی وگزیده گو چون دُر تا زاندک تو جهان شود پر سعی کنیم این جوری سخن بگوئیم. حضرت علی (علیه السلام) در نه...    ادامه »
حق گوش: توجه دارید عزیزان گفتیم هر حقی درمقابلش تکلیف است. «و اماحق السمع فتنزیهه عن...» و اما گوش چه حقی به گردن تو دارد؟ 1- پاک داشتن گوش است.  این که گوش را راهی به سوی دلت قرار دهی. (توجه دارید عزیزان! برای این که مطالب خارجی را وارد فکر و قلبمان بکنیم چند راه داریم: چشم، گوش. از راه گوش انسان فربه می شود.)  به منظور شنیدن مطلب خوبی که در دلت ایجاد نیکی کند، قلب تو را روشن کند، ایمان تو را بالا ببرد، تقویت کند و باعث خلق و خوی پسندیده شود زیرا گوش دریچه ای به جانب د...    ادامه »
حق پاها  «و اما حق رجلیک فان لاتمشی بهما الی ما لا یحل لک و...؛ و اما حق پاهای تو آن است به جاهای ناروا قدم نگذاری‌» (هرقدمی که بر می داریم حساب می شود عزیزان) و در راهی نکشانی که باعث بی حرمتی و سبکی تو باشد زیرا این پاها حامل تو هستند و تو را به راه دین می برند و وسیله پیش روی هستند، ولا قوة الا بالله و جز باکمک خدا نیروئی نیست. تو باید بدانی که با این پاها چه کار باید بکنی.  حرکت این پاها باید در رفتن بسوی طاعت خداوند متعال باشد‌. هرکسی قدم  در راهی ...    ادامه »
حق شکم «و اما حق بطنک فان لاتجعله وعاء القليل من الحرام...» می فرماید و اما حق شکمت آن است  مبادا آنرا ظرفی برای حرام قرار بدهی حالا چه کم باشد چه زیاد. (ازحلال چی؟ می توانیم هرچه می خواهیم بخوریم؟ نه بلکه) ازحلال نیز به اندازه ای درآن جا دهی و ازحدّ لازم تجاوز نکنی. در وقت گرسنکی آنرا کنترل کنی زیرا سیری بی اندازه باعث ناراحتی و تنبلی و بازماندن ازهرکار نیک و ارزشمندی می شود. براستی زیاده روی در مایعات آن نوشیدنی، مایعی که می نوشی هرچه که باعث مستی شود  باعث سبکسری، نادا...    ادامه »
صفحه 48 از 49ابتدا   قبلی   40  41  42  43  44  45  46  47  [48]  49  بعدی   انتها